17.3.2016

A dynamic future - do you have what it takes?

Tervehdys, luet juuri Laurea-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoiden tuottamaa blogia. Blogin kirjoittaminen kuuluu projektiimme, jossa tarkastelemme tulevaisuuden työelämävalmiuksia. Keräämme mielipiteitä ja näkökulmia asiantuntijoilta, opettajilta, yrittäjiltä ja opiskelijoilta. Ensimmäisenä haastattelimme Seija Paasovaaraa, Laurean Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon johtajaa. Tässä hänen mietteensä.

Metataitoja, verkostoja ja rohkeutta! Näin tiivisti johtaja Seija Paasovaara. Tulevaisuudessa työelämä muuttuu haastavammaksi ja monet perinteiset ammatit katoavat. Miten dynaamisessa maailmassa, jossa spesifit taidot ovat lyhytikäisiä, voi menestyä?

“Metataitoja tarvitaan kaikessa työssä” - Seija Paasovaara

Metataidot, mielenkiintoinen sana, mutta tiedätkö mitä se tarkoittaa? Miksi nämä taidot ovat niin tärkeitä? Metataitoja ovat paineensietokyky, intuitio, neuvottelu- ja yhteistyötaidot, tiedonhankinnan valmiudet, emotionaalinen älykkyys. Metataidoilla tarkoitetaan myös sitä , että kykenet sietämään stressiä, et murru paineen alla, etkä ole lyhytnäköinen, vaan katsot myös tulevaisuuteen. Osaat pitää puolesi alati kasvavan kilpailun keskellä ja uskallat tuoda mahdollisesti eriävän mielipiteen esille.

Global is local! Internet on tehnyt maailmasta lähes rajattoman. Tavarat ja palvelut vaihtavat omistajaa vaivattomasti. Monikulttuurisessa maailmassa sinun pitää tasapainottaa erilaisten tapojen tuntemus nationalismin kanssa, omaa kulttuuria ei tarvitse hylätä arvostaakseen muita. Sosiaalisen median ja sähköisten yhteydenpitokanavien yleistyessä voit joustavasti ideoida ilman fyysisen tapaamisen rajoitteita ja kustannuksia eri aikavyöhykkeillä.

“Global is local!” - Seija Paasovaara
P2P-opiskelija Lauri pohtii globalisaation vaikutuksia työelämään.
 
Muistatko kasettisoittimet, tietosanakirjat ja Nokia 3310:it? Entä tunnetko VHS:ät? Jos mikään näistä ei kuulosta tutulta, et ole 90-luvulta. Teknologian kehitys kahden viime vuosikymmenen aikana on ollut räjähdysmäistä. Automatisoidut logistiikkakeskukset ja hitsausrobotit alkavat olla jo menneen talven lumia. Seijan mukaan hyödykkeet keskittyvät entistä enemmän tarpeen sijasta haluun. Vaativan asiakkaan kyltymätön nälkä uusia tavaroita kohtaan on tyydytettävä tulevaisuudessa vihreitä arvoja vaalimalla.

“Vähenevät resurssit on optimoitava vihreitä arvoja vaalimalla” - Seija Paasovaara


Globalisaatio + binäärikieli + bisness = tulevaisuus


Mitä muuta tarvitset tulevaisuuden työelämässä? Millainen on johtajan asema organisaatioissa? Entä mikä on koulutuksen ja modernin urakehityksen kohtalo?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen seuraavassa blogikirjoituksessamme!










1 kommentti:

  1. Voi kun mukava kun tällainen blogi on perustettu. Tälle on tilausta aivan varmasti. Menestystä ja mielenkiintoisia juttuja odottaen:)

    VastaaPoista